Ja jatketaanpa taas tätä kirjailemista. Mulla olis kyllä vaikka kuinka hirveästi asiaa, mutta ei niitä kaikkia saa ikinä aikaseksi tänne kirjailtua. Kertoillaanpas tällä kertaa autoista. Autot tuli siitä nyt mieleeni, että tänään tuli tehtyä semmonen kevyt vajaan neljänsaan kilometrin lenkki. Moni varmaan ajattelee, että maailman hirveintä hommaa, mutta ei minusta. Nyt se on viimistään myönnettävä, että autojen ajomukavuuksissa on eroja. Mulla on ollu jo aika monta autoa ja viimiset kolme semmosia joilla kehtais lähtäeä vaikka kuinka pitkälle matkalle, eli niin sanottuja parempia autoja. Ja nykyinen niistä on kyllä ehottomasti paras, vaikka mulla oliki suurimmat ennakkoluuulot tätä nykyistä liikkeestä hakiessani. Eli on kyllä mahottoman mukava ja miellyttävä ajettava tämä minun auto jolla kurvailen nykyään.

Se ensimmäinen näistä paremmista autoista oli Mitsubishi Lancer vuodelta 1996. Oli oikein äkänen ja terävä kulkemaan ja muutenki ihan ok. Punaisena varsin sporttisen oloinen pirssi. Japanilaiseksi kohtalaisen hyvä ajettavaki ja oli siinä sitä luonnettaki jota tykkään, että pitää olla. Siitä piti luopua kun rupesin lisääntymään ja ei oikein vaunut enää mahtunu kyytiin ja ilmastoimattomaan autoon ei oikein vauvaa viittyny ottaa paistumaan.

Sitten sain lopulta onneksi Mitsun myytyä ja ostin Ford Mondeo 1.8 farmarin vuodelta 2000. Isona farmarina oli kyllä melko virkamiesmäinen verrattuna edelliseen jokseenki tylsäksi voisin sitä sanoa nytten. Ja olihan sillä pikkusen kallista ajaa. Puolessa vuodessa kärräsin siihen 16000km. Pikkusen kävi muuten pörsin päälle ajella sillä. En mitään huviajoa ajanu siihen, vaan aika paljon töitten takia piti ajella ja pitää edeellenkin. Mutta tilava se oli. Aivan älyttömän tilava. Ja ajettavuuskin oli hyvä, vähän kovanlainen vaan pakkas olemaan kuitenkin.

No tämän nykyisen jouduin ostamaan kun kilometrejä tuli niin maan perhanasti, eikä bensan maksaminen kiinnostanu. Tämä nykyinen on Peugeot 406 HDi farmari vuelta 2000 myöskin. Meni muuten melkein päittäin vaihtaa Mondeon kanssa. Tykkään siis ihan hirveästi tästä ajopelistä kuten jo olen kertoillut. Ja kuinka yllättää, mitään vikoja ei ole ollut, vaikka  niistä minua varoiteltiin kovasti ennen kuin ostin tämän. Ja dieseli. Aivan mahtava juttu. Tankillisella pääsee kevyesti 1000km. On kyllä tosi hyvä asia näin talvella ettei tarvi viikon välein olla tuolla ABC:lla seisomassa tuulessa ja tuikussa letkuttamassa ajopeliä. Ja mulla on semmosia harrastuksia joitten suorituspaikat on noin 200km päässä, niin on mukavaa ettei tarvi niin huolestua polttoaineitten takia. Ja pösössä on automaatti-ilmastointi. Aivan mahtavaa. Ja kaikin puolin tuo on mahottoman hyvä.

Eli tämmöstä tällä erää. Ensi kerralla jotain muuta mukavaa sitten.