Kävin muuten lauantaina sitä tsingiskaania kattomassa Porin kaupungissa. Kun Porissa kävi niin, täytyyhän siitä porissa. Porisempa sen verran, että onhan ne melkosen häppeningin sinne polkassu pystyyn. Mahotonta meininkiä. Mutta, mutta moitteita Porinkin suuntaan lähtee tässä nyt. Vai lähtevätköhän ne sittenkin Helsingin suuntaan...?

Nimittäin kaiken tosi kivan ja mukavan lisäksi mulle jäi päälimmäisenä mieleen se ihmisten paljous. Ja se miten ne käyttäytyivät siellä. Jolleki hemmetin piknikille tultu tuommoseen massatapahtumaan ja sitten levittäy'yttään semmosille paikoille joissa olis pitänyt päästä ihmisten kulkemaan. Ja ne ihmiset pakkas puhumaan helsinkiläisittäin. Siis aivan ko koko maan omistajia olisivat. Järjettömiä ovat siis. Mikä ihme siinä on, että sitä ollaan niin helsinkiläisiä, että sitä tukitaan tiet täysin kansalaisten kulkea, ja eikä uskota kuuluttajan pyyntöihin tyhjentää ne käytävät. Järjetöntä.

Ja sitten vielä. Oltiin jo istuskeltu useampi tunti siinä istumakatsomossa ja kuunneltu jotaki ihmeen jatsia. Joista ensimmäisenä esiintyny amerikkalaisista nuorista koostunu pänti oli muuten aivan kelvollinen. Niin, asiaan. Oltiin tosiaan jo monia tunteja siinä istuskeltu kun kuuluttaja kuuluttaa semmosen jutun, että tehkää tilaa, kun tuolta kaupungilta on tulossa noin 10000 ihmistä juhla-alueelle lisää. Mitä, mitä kummaa...? Miksi meän jotka ollaan tultu reilusti ajoissa välttääksemme ruuhkat väistää niitä, jotka tulevat joskus kun heille sattuu passaamaan? En kyllä keksi siihen mitään syytä. Noo, se on niitä eteläläisten hömpötyksiä.

Ja sitten ne kaksi länsirannikon murretta puhunutta teiniä siinä meän takana istumassa olivat aivan järjettömiä kanssa. Kehtaavat vielä kysellä idioottimaisten juttujensa lisäksi, että paljonkohan tänne on ollu lippujen hinta...? Miksi siis toisille jaetaan lippuja ilmaseksi tuommosiin tilaisuuksiin ja toiset joutuu maksamaan järkyttävän hinnan niistä. Minun mielestä kenenkään ei tarvis päästä ilmaiseksi mihinkään tuommosiin tilaisuuksiin.

Ja tämä tarina taas jatkuu myöhemmin. Mutta se on semmonen juttu, että mulla oli oikeasti mukavaa siellä Stingiä kattomassa ollessa.